Nieuws

Vrijwilligersdag 2022

Na enkele jaren gedwongen pauze was het gelukkig weer mogelijk om vanuit het bestuur van de vereniging alle vrijwilligers van nu en de afgelopen jaren te fêteren met een feestelijke dag waarop genoten kon worden van verschillende activiteiten, lekker eten, drinken en gezellige klets.

Rond 13:30uur werden de genodigden (vrijwilligers + evt. partner) ontvangen op het paviljoen waar na een kopje koffie met gebak en een ontvangstspeech door Ine Hopkins (secretaris van het bestuur) de verschillende groepen op weg gingen naar de gekozen activiteit.

 

Een groep van ongeveer 24 man/vrouw ging naar het museum Bevrijdende Vleugels voor een informatieve rondleiding langs alle opgestelde attributen. De reacties achteraf waren erg positief en veel mensen waren onder de indruk

van wat er allemaal te zien en te horen was. Het was ook goed om te ontdekken dat zo dicht bij huis zo’n interessant en groot opgezet oorlogsmuseum te vinden is.

 

De andere groep van ongeveer 22 personen had zich reeds in sportieve kledij gestoken om kennis te gaan maken met de snel in opkomst gerakende balsport Padel. Dit vond plaats op de Padelbanen in de hal naast HTC. Na een korte uitleg over de basisbeginselen en uitgangspunten van deze sport gingen we met groepjes de baan op om wat te gaan oefenen met het slaan van de ballen en hoe we gebruik konden maken van de glazen wanden tijdens het spel. Op gegeven moment werd er op alle vier de banen intensief en met veel enthousiasme wedstrijdjes gespeeld. Dit zorgde voor menige zweetdruppel op de lijven maar dit deerde niemand.

Rond 16:30 uur riep Mart van Duren, samen met zijn zoon uitbater van het Padelbaan-complex, de groep weer bij elkaar om ons te bedanken voor onze enthousiaste inzet. Hij reikte nog 2 kleine prijsjes uit aan twee personen die, volgens hem, al blijk hadden gegeven enige Padelkwaliteiten te bezitten.

Na een frisse douchebeurt keerde iedereen rond 17:00 uur weer terug op het paviljoen waar de gezelligheid weer duidelijk merkbaar en voelbaar aanwezig was. Er waren nog verschillende mensen aangeschoven die niet bij een van de activiteiten waren geweest. 

 

Het organisatiecomité van de dag (Ezra, Peter, Jurgen, Chris) had gezorgd voor een kwalitatief hoogstaande BBQ met alles erop en eraan en met behulp van de zonen + “schoondochter” van John en Elly werd de bar en de BBQ uitstekend bediend. Niemand kwam iets tekort en de inspanningen van het comité + het bedienend “personeel” werden op grote schaal gewaardeerd. 

John van Falier zette als voorzitter nog een aantal “oud” vrijwilligers in het zonnetje en verblijdde hen met een bedankwoordje en een mooie bon. 

 

Gezelligheid kent geen tijd dus de beoogde eindtijd van de dag werd ruimschoots overschreden maar dit tekent de club en liet maar weer zien dat de club leeft en mensen het fijn vinden om iets te betekenen voor de club. 

 

Namens het organisatiecomité,

Chris du Gardijn

PS: Om een indruk te krijgen van de sfeer gedurende de dag  << zie de foto’s >>

« Terug

» Nieuws archief